IZJAVA O ZAŠTITI POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

Aplikacija Sportico ni u jednom trenutku nema pristup kartičnim podacima, osim minimalnog seta podataka u svrhu evidentiranja plaćanja usluge u svom informacionom sistemu i obaveštavanja o izvršenoj platnoj transakciji. Molimo Vas da svoje kredencijale za pristup aplikaciji Sportico i za korišćenje kartice pažljivo čuvate jer Sportico ne snosi odgovornost u slučaju saopštavanja istih drugim licima od strane vlasnika kredencijala.

 

 Prilikom online naručivanja, bićete preusmereni na stranicu koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Niti jednog trenutka podaci o Vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Na ovoj stranici je potrebno da unesete sledeće podatke: Broj kartice, Datum isteka i CVV kod, koje možete pročitati sa Vaše kartice.

Radi sigurnije Internet kupovine, NestPay plaćanje podržava Verified by Visa i MasterCard Secure code zaštitu (3D Secure verifikaciju kartica). 3D Secure je međunarodni standard koji se koristi za proveru korisnika kartice i obezbeđuje dodatnu sigurnost prilikom online kupovine. Usluga pomaže u zaštiti od neovlašćenog korišćenja kartice od strane trećih lica prilikom realizacije Internet transakcija.

3D Secure podrazumeva da prilikom online plaćanja korisnik kartice potvrđuje svoj identitet pomoću tajne lozinke koju je od strane banke dobio putem SMS poruke ili elektronske pošte, čime se smanjuje mogućnost zloupotrebe – slično kao korišćenje PIN-a na bankomatu.

 

 Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Komercijalna banka a.d. Beograd. Unos i provera lozinke isključivo se obavljaju između korisnika kartice i banke, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmenjuju.